Економіка Росії та Китаю продовжить сповільнюватися

Четвер, 13 вересня 2012, 16:28

Зростання найбільших економік, що розвиваються, зокрема Росії, Китаю та Індії, продовжить сповільнюватися в найближчі квартали.

Про це повідомила 13 вересня Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), пише Reuters.

За даними ОЕСР, зведений індекс економічної активності для Китаю зафіксувався в липні, залишившись на червневій позначці 99,1 пункту.

Даний показник нижче довгострокового середнього показника на рівні 100 пунктів і вказує на уповільнення економічної активності.

Реклама:

Індекс провідних індикаторів для Індії також не змінився в липні, завмерши на позначці 98,1 пункту, тоді як цей показник для Росії опустився до 99,1 пункту з 99,6 пункту в червні.

Розвинені країни також продовжать відчувати проблеми в найближчі місяці, повідомила ОЕСР.

Минулого тижня організація скоротила прогноз зростання більшості економік "Великої сімки", повідомивши, що криза єврозони дісталася до самого серця регіону.

"Зведений індекс економічних індикаторів, розроблений для прогнозування поворотних моментів в економічній активності по відношенню до тенденцій, говорить про те, що уповільнення зростання, ймовірно, продовжиться в найближчі місяці в більшості найбільших економік в і поза ОЕСР", - повідомляється в заяві організації.

Зведений показник для США опустився до 100,8 пункту з 100,9 у червні.

Для єврозони показник виявився нижчим за позначку в 100 пунктів, опустившись до 99,4 пункту з 99,5 пункту.

Серед найбільших економік блоку найгірший результат показала Італія, показник якої опустився до 98,8 пункту з 98,9 раніше.

У своїй останній заяві ОЕСР також зазначила, що індикатор для найбільших економік, що входять в "Велику сімку", зафіксувався на позначці 100,3 пункту в липні, тоді як зведений показник для найбільш розвинених країн ОЕСР опустився до 100,2 пункту з 100,3 пункту в червні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: