"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці трусять американську компанію, яка робить "Олейну"

Середа, 12 вересня 2012, 15:33

Податківці провели обшук та виїмки в офісі одеського філіалу компанії "Сантрейд" - виробника олії "Олейна".

Про це "Економічній правді" повідомили в самій компанії.

Як наголошується, обшук був проведений 28 серпня співробітниками Спеціальної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у місті Києві.

У результаті обшуку було вилучено робочі документи, комп'ютери, а також особисті речі співробітників.

"Згідно з постановою про проведення обшуку, слідство цікавить інформація про нібито фіктивні безтоварні операції з двома контрагентами, яких правоохоронні органи підозрюють у фіктивній підприємницькій діяльності та несплаті податків", - повідомили в компанії.

Як зазначили в "Сантрейді", цьому передувала податкова перевірка, за результатами якої з компанії була знята сума бюджетного відшкодування ПДВ та витрати за операціями з купівлі зернових культур і насіння соняшнику у даних фірм.

Загальна сума санкцій, за словами представників компанії, склала близько 3,3 мільйонів гривень.

У компанії повідомили, що Податкова міліція порушила кримінальну справу проти керівництва компанії за частиною 3 статті 212 (ухилення від сплати податків у великих розмірах) і частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Оспорювані правоохоронними органами операції були проведені нашою компанією в суворій відповідності з національним законодавством, більш того, відсутні будь-які підстави вважати їх безтоварними", - заявили в компанії.

Зараз "Сантрейд" оскаржує зазначені вище претензії податкових органів в судовому порядку. Також в прокуратуру було оскаржено порушення кримінальної справи.

"Дії правоохоронців негативно впливають на роботу компанії і не сприяють поліпшенню інвестиційного клімату в Україні. Тим не менш, компанія сподівається, що це непорозуміння найближчим часом проясниться, і конфлікт навколо ДП "Сантрейд" буде вичерпаний", - заявили в компанії.

Як відомо, "Сантрейд" є дочірньою компанією американської корпорації "Бунге".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: