"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче повернути вільні економічні зони

Вівторок, 11 вересня 2012, 18:58

Президент Віктор Янукович запропонував повернутися закону про території пріоритетного розвитку (ТПР) і вільні економічні зони (ВЕЗ).

Президент доручив міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенку вивчити це питання, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні згадали про закон щодо територій пріоритетного розвитку, вільних економічних зон. Закон не скасовували. Він діє і в окремих випадках там, де нам потрібно в кризовий час використовувати перевагу цього закону", - сказав президент.

Він рекомендував повернутися до використання цього закону на територіях і районах, де "депресивна економіка", а також в "галузях, які відчувають труднощі".

Реклама:

На території України з 1999-го по 2004 роки було створено 11 ВЕЗ і в дев'яти регіонах запроваджено спеціальний режим інвестиційної діяльності (ТПР).

У березні 2005 року законом про держбюджет-2005 були скасовані пільги зі сплати податку на прибуток і ПДВ для суб'єктів, які реалізують інвестиційні та інноваційні проекти в ВЕЗ і ТПР.

Нагадаємо, нещодавно Верховна рада ухвалила у другому читанні урядові законопроекти, які фактично дозволяють вводити вільні економічні зони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!