Києву прикрутили газ: без гарячої води залишаться 4 райони

Вівторок, 11 вересня 2012, 18:02

11 вересня близько 13.30 компанія "Київтрансгаз" за дорученням НАК "Нафтогаз України" повністю обмежила постачання газу на ТЕЦ-6 "Київенерго".

У зв'язку з цим температура теплоносія в мережах буде поступово знижуватися і до кінця дня без гарячого водопостачання залишаться мешканці Деснянського, Оболонського, частини Дніпровського і Подільського районів, повідомили у "Київенерго".

Зокрема, не пощастить мешканцям житлових масивів Куликове Поле, Лісовий, Комсомольський, Водопарк, Троєщина, Вигурівщина, Оболонь, Мінський, Воскресенка, Райдужний, Кибальчича, частково Лівобережний та Микільська Слобідка.

Загалом без гарячого водопостачання залишаться 3 тисячі 238 споживачів. Серед них 2 тисячі 305 житлових будинків, 125 шкіл, 164 дитячих садка, 58 лікувальних закладів, 586 відомчих будівель.

Реклама:

Як відзначили в "Київенерго", причина обмеження газу – борг держави перед компанією за різницю в тарифах.

Станом на 1 вересня, борг "Київенерго" перед газовиками за "тепловий" газ, що використовується на потреби населення, становив 1 мільярд 242 мільйони гривень, а заборгованість бюджету із різниці в тарифах перед компанією – 2 мільярди 303 мільйони гривень.

"Компанія зможе погасити решту боргу тільки після отримання з бюджету передбаченої компенсації. На даний момент переговори щодо відновлення газопостачання тривають", відзначили в "Київенерго".

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: