Продажі нового iPhone принесуть США мільярди доларів

Вівторок, 11 вересня 2012, 14:06

З жовтня по грудень 2012 року в США будуть продані близько 8 млн iPhone 5.

Так вважають аналітики JPMorgan, передають "Ведомости".

Як повідомляє MarketWatch, якщо врахувати, що очікувана ціна новинки становить близько 600 доларів за штуку без знижки і що імпорт принесе ще 200 доларів на кожен смартфон, в наступному кварталі продажі iPhone можуть збільшити ВВП США на 3,2 млрд доларів у квартальному вимірі, або на 12,8 млрд доларів - у річному.

Ця сума еквівалентна підвищенню ВВП на 0,33% при тому, що банк прогнозує зростання американської економіки на 2% в 2012 році.

Реклама:

При складанні цього прогнозу в JPMorgan спиралися на торішні дані про наслідки успішних продажів iPhone 4.

"Продажі iPhone позитивно позначилися як на показниках онлайн-магазинів, так і роздрібного сегменту. Майже половина підвищення індексу роздрібних продажів у 0,8% в жовтні припала на дві категорії: онлайн-продажі та продажі комп'ютерів і програмного забезпечення, які в сумі дали рекордний місячний приріст", - пояснив економіст JPMorgan Майкл Фероль.

За його словами, зростання продажів в цих секторах в IV кварталі відносно III кварталу міг додати до зростання ВВП 0,1-0,2% ВВП.

"Враховуючи те, що випуск iPhone 5 очікується куди сильніше, ми думаємо, що оцінки, наведені нами раніше, виправдані", - зазначив економіст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: