На Євро-2012 Україна заробила втричі менше, ніж витратила

Вівторок, 11 вересня 2012, 13:38

Економіка українських міст, що приймали Євро-2012, отримала близько мільярда євро.

Про це повідомив заступник голови Нацагентства з питань підготовки до Євро-2012 Валерій Жалдак, передає "Радіо Свобода".

Він пояснив, що такі висновки можна зробити за результатами соцдослідження "Євро-2012 очима фанатів", яке провело в Україні німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

"Під час турніру до України в’їхали 1,8 мільйона іноземців. Середньостатистичний відвідувач турніру, за результатами опитуванні, витратив у приймаючому місті від 200 до 400 євро, тобто загалом українська економіка отримала близько мільярда євро", – зазначив Жалдак.

Реклама:

Водночас, за його словами, на підготовку турніру Україна витратила з бюджету 36 мільярдів гривень (тобто більше ніж 3 мільярди євро).

Представник Нацагентства зауважив, що частина коштів витрачена на інфраструктурні проекти¸ які приносять користь економіці і після завершення турніру.

Жалдак додав, що значну частину коштів у чемпіонат вклали приватні інвестори – зокрема, готельний та ресторанний бізнес.

За словами Жалдака, реальний економічний ефект можна буде оцінити за результатами комплексного дослідження впливу Євро-2012 на українську економіку, і відповідне дослідження вже розпочато.

Товариство GIZ опитало в Україні 2,3 тис іноземних туристів, які перебували у приймаючих містах у дні проведення матчів.

Близько 80% оцінили рівень підготовки до чемпіонату за різними напрямками "добре" або "дуже добре", третина опитаних планують ще раз відвідати Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: