Найбільше інноваторів знаходиться в США

Понеділок, 10 вересня 2012, 19:21

Найбільша кількість інноваційних компаній базується в США.

Про це йдеться у рейтингу 100 найбільш інноваційних компаній світу за версією журналу Forbes, пишуть "Ведомости".

Через особливості методології в ньому мало відомих компаній.

Наприклад, Google і Apple виявилися в ньому лише на 24-му і 26-му місці відповідно, при цьому в топ-10 потрапив китайський пошуковик Baidu.

Реклама:

Одним із трьох ключових параметрів при розрахунку місця в рейтингу, разом з динамікою зростання продажів за останній рік і прибутковістю на вкладений капітал за останні п'ять років, є так звана "інноваційна премія".

Показник відображає різницю між поточною ринковою оцінкою компанії, що заснована на очікуваннях нових інноваційних продуктів, і вартістю існуючого бізнесу фірми.

Учасники рейтингу повинні мати капіталізацію не менше 10 млрд доларів, публікувати звітність протягом семи останніх років і витрачати на дослідження (R&D) не менше 2,5% виручки.

За версією Forbes, найбільша кількість інноваційних компаній базується в США (42).

Друге місце в країновому рейтингу - у Франції (9), третє - у Японії (8).

Китайських компаній у рейтингу (7) виявилося більше ніж німецьких (6), а індійських (5) - більше ніж британських (4) і швейцарських (4).

По дві компанії в рейтингу від Бразилії, Швеції і Данії.

Як і в минулому році, рейтинг очолює американська компанія Salesforce.com, яка пропонує хмарні технології і мережеве програмне забезпечення для корпорацій.

Наступні три місця в рейтингу також посіли фірми зі США: біофармацевтична Alexion Pharmaceutical, інтернет-рітейлер Amazon.com і розробник програмного забезпечення Red Hat.

Далі йдуть найбільший китайський пошуковик Baidu, виробник хірургічного обладнання Intuitive Surgical, японський інтернет-рітейлер Rakuten, виробник штучних серцевих клапанів Innovation Premium, індійська інженірінговая фірма Larsen&Toubro і британський виробник мікропроцесорів ARM Holdings.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: