Порошенко хоче завалити Митний союз українськими трубами

Понеділок, 10 вересня 2012, 18:01

Київ пропонує Митному союзу узгодити квоти на поставки українських труб на три роки вперед.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко під час зустрічі з главою колегії Євразійської комісії Віктором Христенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми поставили питання про розгляд більш довгого періоду угоди - до 2015 року, щоб затвердити квоту до кінця терміну дії встановлених захисних заходів", - зазначив міністр.

Петро Порошенко зазначив, що вважає досягнення такої домовленості абсолютно реальними і розраховує, що це вдасться зробити так само швидко, як вдалося домовитися про квоти на постачання труб на друге півріччя цього року.

Реклама:

Відзначимо, що в кінці грудня 2011 року Україна і країни МС підписали угоду про безмитне постачання в січні-червні 2012 року сумарно 264 тис. тонн українських труб, у тому числі в Білорусь - 72 тис. тонн, Казахстан - 42 тис. тонн, Росію - 150 тис. тонн.

У серпні-початку вересня були досягнуті домовленості про збереження таких же обсягів поставок на друге півріччя з РФ і Білорусією, проте відповідна робота з Казахстаном ще тривала.

Урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами-учасницями СНД, Євразійського економічного співробітництва та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян в кінці серпня повідомив, що Україна сподівається на збільшення в 2013 році квоти на безмитні поставки трубної продукції в країни МС на 2,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: