Азаров лобіює інтереси Порошенка?

Понеділок, 10 вересня 2012, 14:33

Україна сподівається на зниження обмежень щодо постачання карамелі до країн Митного союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з головою колегії Євразійської економічної комісії Віктором Христенко 10 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що найближчим часом буде розглянуто питання лібералізації спеціального митного заходу, захисного, щодо імпорту української карамелі, що застосовується в Митному союзі", - сказав він.

"Ми підготували і плануємо подати до Євразійської економічної комісії заяву про початок перегляду цього заходу з метою лібералізації та подальшого повного скасування", - повідомив український прем'єр.

Реклама:

Нагадаємо, в травні 2012 року Мінекономрозвитку України почало розслідування введених Казахстаном обмежувальних заходів на ввезення української карамелі і шоколаду.

Як відомо, кондитерська корпорація "Рошен" контролюється Петром Порошенком, який 23 березня 2012 року був призначений міністром економіки.

Як повідомлялося, у вересні 2011року Казахстан ввів мита терміном на 3 роки на імпорт кондитерських виробів для захисту внутрішнього ринку.

Раніше Російська Федерація (з 4 липня 2011 року) ввела спеціальне мито на карамель, що ввозиться на митну територію країни, також строком на 3 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!