"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вибори президії Моторного страхового бюро провалилися

Понеділок, 10 вересня 2012, 12:38

Члени Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ) не змогли обрати новий склад президії.

Це відбулося 7 вересня на загальних зборах членів МТСБУ, які були присвячені обранню нового складу президії та координаційної ради, пише "Комерсант-Україна".

Ще 5 липня всі члени президії - представники СК "Провідна", "Аска", "Оранта", "Європейський страховий альянс", "Статус", "Кредо" та "Універсальна" - написали заяви про вихід з керівного органу.

З тих пір повноваження президії виконуються координаційною радою МТСБУ.

Реклама:

У неї входять глава Нацкомфінпослуг Андрій Стасевського, члени парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Андрій Пінчук і Олександр Єдін, президент Ліги страхових організацій Наталія Гудима, а також представники СК "Княжа" та Української пожежної страхової компанії (УПСК) .

Учасникам засідання було запропоновано список членів президії, куди увійшли СК "Універсальна", "Європейський страховий альянс", "Провідна", СГ ТАС, "ПРОСТО-страхування", "ПЗУ Україна" і "Кредо".

Спроби сформувати новий список і провести рейтингове голосування також провалилися.

"Такі речі потрібно обговорювати всім разом і відкрито. Пропоную організувати круглий стіл, присвячений цьому питанню", - зазначив голова правління СК "Аска" Андрій Шукатко, що проголосував проти запропонованого списку.

Таку ж думку висловив і голова правління СК "Глобус" Володимир Ганчак.

"Ситуація на страховому ринку погіршується з кожним днем, тому необхідно прийти до консенсусу", - сказав Ганчак.

Однак неофіційно страховики зізнаються, що у них фактично немає виходу.

Відмова від участі в роботі президії може стати причиною тиску з боку дирекції МТСБУ, в той час як активне просування своєї кандидатури може розцінюватися учасниками ринку як готовність приймати потрібні для дирекції МТСБУ рішення в обмін на лояльність бюро.

У підсумку страховики змогли домовитися лише про обрання президії на наступному зібранні, дата проведення якого буде оголошена пізніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: