Duty-free у "Борисполі" запрацює через 20 днів

Понеділок, 10 вересня 2012, 12:14

Магазини безмитної торгівлі в терміналі "D" аеропорту "Бориспіль" почнуть роботу протягом 20 днів.

Про це заявив на брифінгу 10 вересня гендиректор аеропорту Антон Волов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз йде конкурс Фонду держмайна, і по його завершенні будуть видані дозволи на торгівлю. Сподіваємося, що це відбудеться протягом 20 днів", - сказав він.

За його словами, за підсумками аналогічних процедур по терміналу "В" все працювали суб'єкти, які отримали дозволи на оренду.

Реклама:

"Працюють ті орендарі, які були і до закриття. Нічого не змінилося. Це було технічне питання", - зазначив Волов.

Він висловив сподівання, що незабаром знову запрацює технологія обробки трансферного багажу без участі пасажира.

"Справа в тому, що ця технологія пов'язана з діяльністю митниці кордону, яка на сьогоднішній день призупинила своє узгодження цієї технології в зв'язку з введенням нового Митного кодексу. Але я думаю, що ця система запрацює найближчим часом, так як вона прогресивно показала себе у час Євро-2012", - сказав Волов.

Як повідомлялося, з 1 вересня в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" було закрито більшість магазинів безмитної торгівлі duty-free, а також заклади громадського харчування, розташовані в режимних зонах аеропорту.

Також магазини duty-free були закриті в аеропортах Донецька, Харкова, Одеси.

"Органами прокуратури встановлено низку порушень у функціонуванні магазинів безмитної торгівлі", - зазначили тоді в Держмитслужбі.

Зокрема, йшлося про відсутність узгоджених із Фондом держмайна договорів оренди та випадки, коли термін оренди закінчився, а підприємство продовжувало свою діяльність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: