Газпром: Україна зобов'язана закачати газ

Субота, 1 вересня 2012, 10:12

Наявність достатніх обсягів газу в підземних сховищах газу (ПСГ) України є ключовою умовою виконання українською стороною зобов'язань з транзиту газу.

Про це УНІАН повідомили в управлінні інформації ВАТ "Газпром" за підсумками зустрічі у п'ятницю, 31 серпня, в Москві голови правління російського газового монополіста Олексія Міллера і міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка.

 "Сторони обговорили хід закачування "Нафтогазом України" газу в українські ПСГ і плани заповнення сховищ газом до початку осінньо-зимового періоду. Було особливо відзначено, що наявність достатніх обсягів газу в ПСГ України є ключовою умовою виконання українською стороною зобов'язань з транзиту газу", - йдеться в повідомленні.

На зустрічі також розглядалися перспективи співпраці в газовій сфері.

Реклама:

Попередня зустріч Ю.Бойка і О.Міллера пройшла 22 серпня. Тоді сторони обговорили питання забезпечення "Нафтогазом України" безперебійного транзиту російського газу до Європи в наступний осінньо-зимовий період.

У червні 2012 року "Газпром" надав "Нафтогазу України" аванс у розмірі 2 млрд дол. за транзит газу, що забезпечило українській стороні оборотні кошти для закупівлі газу з метою закачування в ПСГ.

Станом на 22 серпня, компанія "Укртрансгаз", яка є оператором вітчизняної газотранспортної системи, напередодні осінньо-зимового періоду нагромадила в підземних сховищах 15,7 млрд куб. м газу.

За даними "Укртрансгазу", з квітня по серпень 2012 року обсяг закачування газу в підземні сховища становив 8,8 млрд куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: