"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американські юристи вимагають відеорозмови з Тимошенко про борги

Середа, 8 серпня 2012, 18:10

Американський суд збирається допитати в режимі відеоконференції Юлію Тимошенко у справі про неповернення нею боргів компанії Universal Trading & Investment Co., Inc.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", Міністерство юстиції отримало із США пакет документів, який складається з повідомлення про необхідність опитування екс-прем'єра і календарного плану розгляду цієї справи американським судом.

У розпорядженні газети опинилися копії документів, спрямовані Головним управлінням юстиції у Харківській області голові Комінтернівського райсуду Харкова Василю Буцку для організації вручення їх Тимошенко.

Йдеться про судову документацію у справі "Universal Trading & Investment Co., Inc. проти Юлії Тимошенко", яка розглядається окружним судом США південного округу Нью-Йорка. Пакет документів був направлений до Мін'юсту юрфірмою Пітера Джозефа, яка представляє інтереси Universal Trading & Investment Co., Inc.

Реклама:

Документи передані в двох примірниках: один просять невідкладно вручити Тимошенко, другий із підтвердженням - повернути, повідомивши, як вони були передані.

Universal Trading & Investment Co., Inc. (UTICo) вимагає від Тимошенко виплатити борги компанії "Єдині енергетичні системи України" в розмірі 18,3 млн доларів.

"Позивач, із дозволу Міністерства юстиції України, у призначений день і час буде опитувати відповідача Юлію Тимошенко за адресою: Качанівська пенітенціарна установа № 54, провулок Вишневського, 16-г, Харків", - ідеться в повідомленні, датованому 22 червня.

У документі вказується, що опитування екс-прем'єра в разі його початку буде продовжуватися щодня, крім неділі, поки не завершиться.

Тимошенко повідомляють, що вона має право бути представлена своїм адвокатом і відмовитися відповідати на будь-яке запитання.

"Позивач погодився провести опитування цього відповідача за допомогою дистанційних засобів, використовуючи відеозв'язок або, в разі технічних проблем, телефонний зв'язок із США", - додається в посланні.

За планом судового провадження, усі фактичні дані повинні передати до суду до 4 жовтня, свідчення - до 31 серпня, експертні висновки у справі мають бути готові не пізніше 12 грудня цього року. Засідання нью-йоркського суду заплановане на 5 вересня.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр не погодиться давати свідчення американському суду у форматі відеоконференції і її американські адвокати також не дадуть згоди, оскільки "вважають цю справу незаконною".

Він зазначив, що UTICo надає юридичні послуги Генпрокуратурі Україні.

За словами Власенка, станом на 7 серпня Тимошенко не отримувала документи з американського суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: