Думка експерта: Гірничо-видобувне виробництво залишається прибутковим бізнесом

Середа, 8 серпня 2012, 14:31

Поточні ринкові умови дають можливість говорити про те, що гірничо-видобувне виробництво залишається єдиним прибутковим бізнес-сегментом для інтегрованих гірничо-металургійних груп.

Про це заявив старший аналітик Dragon Capital Денис Саква.

"Виходячи з даних за липень щодо обсягів випуску залізної руди в Україні (скоротилося до 6,7 млн тонн), завантаження виробничих потужностей в галузі становило 94%", - повідомив аналітик.

За його словами, Полтавський ГЗК, основне виробниче підприємство компанії Ferrexpo (власник Костянтин Жеваго), збільшив випуск залізної руди та залізорудного концентрату в липні на 2% до 994 тис тонн, таким чином, за підсумками липня було вироблено 6,7 млн тонн продукції.

Реклама:

"Підприємство збільшило обсяг випуску окатишів в липні на 13% до 883 тис тонн, в результаті чого виробництво за липень становило 5,5 млн тонн", - сказав експерт.

Саква також повідомив, що світові ціни на залізну руду продовжили знижуватися в липні, при цьому ціна руди з вмістом заліза 63,8% в китайських портах (що є орієнтиром ціни Ferrexpo) опустилася за місяць до 124,5 долара за тонну з 137,5 долара за тонну.

"Поточні ринкові умови дають можливість говорити про те, що гірничо-видобувне виробництво залишається єдиним прибутковим бізнес-сегментом для інтегрованих гірничо-металургійних груп, таких як Метінвест (компанія Ахметова і Новінського)", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!