"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Англії скоротив прогноз зростання економіки

Середа, 8 серпня 2012, 14:14

Банк Англії різко скоротив середньостроковий прогноз зростання британської економіки.

У щоквартальній доповіді про інфляцію Банк Англії заявив, що зростання протягом двох найближчих років, ймовірно, становитиме близько 2% на рік, що набагато нижче 2,67%, який очікувався три місяці тому, передає Reuters.

Це серйозна розбіжність з попередніми прогнозами банку, де зазвичай йшлося про сильне відновлення зростання, навіть після недовгого ослаблення.

"Зростання ВВП в другій половині прогнозованого періоду буде, швидше за все, нижче, а не вище історичного середнього рівня" , - сказано в доповіді.

Реклама:

В кінці 2011 року у Великобританії почалася друга рецесія за чотири роки, так як боргова криза єврозони і заходи економії завдали болючого удару економіці.

У другому кварталі 2012 року ВВП скоротився на 0,7%, так як дощова погода і додаткові державні свята посилили глибинні проблеми країни.

Банк Англії вважає, що економіка, ймовірно, трохи прискориться в короткостроковій перспективі завдяки зростанню реального доходу в результаті зниження інфляції і вигоді від продажу активів і реалізації схеми кредитування.

Проте Банк Англії заявив, що сильніше, ніж раніше, побоюється, що слабке зростання не обов'язково буде супроводжуватися уповільненням інфляції.

Така ситуація обмежить його здатність стимулювати економіку в майбутньому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: