"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З початку року відомство Богатирьової закупило ліків на 754 мільйони

Середа, 8 серпня 2012, 10:31

З врахуванням останніх закупівель МОЗ під керівництвом Раїси Богатирьової в 2012 році провело тендери на загальну суму 753,72 млн гривень, а минулого року Міністерство охорони здоров’я провело тендери на 1,64 млрд гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

За останніми даними, Міністерство охорони здоров’я 26 липня та 2 серпня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання лікарських засобів для лікування дітей, хворих на гемофілію, вакцини для профілактики гемофільної інфекції типу b та тест-систем для виявлення антитіл до ВІЛ ½ на загальну суму 74,25 млн гривень.

Фактор VIII коагуляції крові людини придбано по 2,56 грн./од.

Реклама:

По такій же ціні ці ліки для гемофіліків МОЗ купував і минулого року.

ТОВ "Фарма Лайф" отримає 20,09 млн гривень, ТОВ "Лінк-Медитал" – 23,10 млн гривень, ТОВ "Київське регіональне фармпідприємство" – 20,78 млн гривень, ПрАТ "Ганза" – 5,60 млн гривень, ТОВ "Вектор Фарма" – 2,47 млн гривень і ТОВ "Діагностичні системи України" – 2,21 млн гривень.

Нагадаємо, раніше кілька громадських організацій звернулись до МОЗ з вимогою здешевити лікарські препарати для хворих на СНІД, які міністерство закуповує на 20% дорожче від звичних цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: