"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова злили "прокладці" три мільярди на ремонт ТЕС

Вівторок, 7 серпня 2012, 17:22

ПАТ "ДТЕК Західенерго" і ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" з групи Ріната Ахметова 31 липня за результатами тендерів уклали низку угод з ТОВ "Електроналадка" на реконструкцію енергоблоків на загальну суму 3,19 млрд гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Реконструкція енергоблока №7 Добротвірської ТЕС коштуватиме 481,5 млн гривень. Раніше "ДТЕК Західенерго" отримало у DTEK Holdings Limited кредит на реконструкцію цього енергоблоку у розмірі 343,21 млн гривень.

Реконструкція енергоблоку №10 Бурштинської ТЕС коштуватиме 533,92 млн гривень, кредит на ці роботи становив 432,36 млн гривень.

Реклама:

Технічне переоснащення енергоблока ст.№5 "ДТЕК Криворізька ТЕС" коштуватиме 618,25 млн гривень, кредит від DTEK Holdings Limited на цей блок склав 515 млн гривень.

Технічне переоснащення енергоблока ст.№9 цієї ж ТЕС коштуватиме 438,99 млн гривень.

Технічне переоснащення енергоблока ст.№2 "ДТЕК Запорізька ТЕС" коштуватиме 550,93 млн гривень, енергоблока ст.№4 – 568,29 млн гривень. Даних щодо кредитів для цих енергоблоків у "ВДЗ" нема.

Основним засновником донецького ТОВ "Електроналадка" зі статутним капіталом 11800 гривень є ТОВ "Перший Радник".

До 2008 року його засновниками були Олексій Захарчук, відомий як представник групи Ахметова в наглядових радах підконтрольних його групі енергетичних підприємствах, та Дмитро Тевелєв, нинішній голова НКЦПФР.

Єдиним конкурентом фірми на тендерах було ТОВ "Донецькенергоремонт", яке раніше вже отримало підряд на реконструкцію котельного обладнання енергоблока №5 Бурштинської ТЕС вартістю 218,5 млн гривень.

Цю компанію через ТОВ "Бізнес інцест груп" контролює Антон Клименко, багаторічний голова Донецької організації "Нашої України". Його вважають близьким до віце-премєра Бориса Колеснікова, партнера Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: