Азаров запропонував держбанку Китаю відкрити представництво в Україні

Вівторок, 7 серпня 2012, 15:15

Прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував керівництву "Державного банку розвитку Китаю" розглянути можливість відкриття свого представництва в Україні.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з заступником голови правління "Державного банку розвитку Китаю" Лі Цзипінєм, повідомляє пресс-служба уряду.

"В Україні зараз працюють представництва практично усіх великих світових банків. Без цього неможливо реалізовувати великі проекти. Тому, якщо ми з вами говоримо про довготермінове співробітництво, то продумайте питання відкриття у нас свого представництва", - сказав Азаров.

Він додав, що кредитна лінія держбанку КНР сумарно перевищує річні кредитні портфелі Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Реклама:

"Один ваш кредитний договір буде приблизно рівний усім кредитним портфелям цих банків", - зазначив прем’єр.

Лі Цзипінь, у свою чергу, зазначив, що поставить перед керівництвом банку питання про відкриття представництва в Україні, але для цього необхідно отримати згоду дозвільного органу Китаю.

Як відомо, держбанк Китаю готовий надати Україні кредит у розмірі 3,656 млрд доларів для реалізації проекту із заміщення російського газу українським вугіллям.

Залучення багатомільярдного кредиту уже схвалила Верховна рада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!