"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк дасть Україні на ремонт дороги 450 мільйонів доларів

Вівторок, 7 серпня 2012, 13:59

Україна залучає у Світового банку 450 млн доларів на ремонт ділянки дороги Київ-Харків.

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

"Україна та Світовий банк готуються укласти нову угоду щодо підтримки розвитку вітчизняної дорожньої галузі. Під час переговорів, які відбулися у Вашингтоні було парафовано Угоду про позику (Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху) та Проектну угоду", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, згідно з проектом Угоди заплановано залучити позику Світового банку в обсязі 450 млн доларів на капітальний ремонт автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський на ділянці Лубни – Полтава (орієнтовно 108 км).

Реклама:

"Новий проект є не лише продовженням співпраці з банком на умовах, що є значно вигіднішими порівняно з комерційними запозиченнями, а також і показником довіри такої визнаної у світі установи, як Світовий банк, до співпраці з Україною", - зазначили у відомстві Колеснікова.

Нагадаємо, 7 серпня голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда запропонував також залучити кредит Світового банку під гарантії уряду для технічного переоснащення системи гідрометеорологічної служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: