"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch поставило на перегляд рейтинги банку Новінського

Вівторок, 7 серпня 2012, 12:58

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило на перегляд рейтинги (включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті "B") банку "Форум" з негативним прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні Fitch, передає УНІАН.

"Проведена рейтингова дія була виконана після недавнього оголошенням про те, що український Smart Holding придбає 96% у банку "Форум" в існуючого акціонера банку, Commerzbank AG. За інформацією, одержаною агентством, продаж, ймовірно, буде проведено протягом наступних трьох-чотирьох місяців", - йдеться в повідомленні.

Fitch очікує виключити рейтинги із списку Rating Watch "Негативний" і знизити РДЕ банку найближчим часом, до завершення продажу, що відображатиме зниження ймовірності отримання банком зовнішньої підтримки з боку його нового акціонера.

Реклама:

Перш ніж зняти статус Rating Watch "Негативний", Fitch намагатиметься одержати роз'яснення від Smart Holding щодо планів стосовно банку "Форум" і від обох акціонерів стосовно потенційної внутрішньої підтримки ліквідності.

Нагадаємо, нещодавно рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг банку "Форум", який входить до групи великих, з ​​В2 до В3.

Як повідомлялося, німецький Commerzbank продав свою частку у банку "Форум" "Смарт-холдингу" Вадима Новінського З0 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!