"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія продовжить доларове кредитування приватних компаній

Вівторок, 7 серпня 2012, 11:07

Уряд Японії продовжить програму надання доларових кредитів, розроблену, щоб заохочувати японські компанії інвестувати за кордоном.

Про це сказав 7 серпня міністр фінансів країни Дзун Адзума, передає Reuters.

Уряд продовжить цю програму, сума якої може становити до 10 трильйонів єн (127,81 мільярда доларів), до кінця бюджетного року, який завершується в березні 2013 року.

Схема була запущена в серпні 2011 року в рамках боротьби зі стрімким підйомом єни і повинна була завершитися через рік.

Реклама:

Міністр сказав, що таке рішення було прийнято з огляду на зростання попиту на такі кредити.

"Сильна єна заважає японським виробникам. Ми надаємо цю можливість, щоб допомогти компаніям проводити злиття і поглинання за кордоном і набирати силу, - сказав Адзума репортерам після засідання уряду. - Я хочу, щоб приватний сектор використав найкращим чином цей фонд для витрат на злиття і поглинання, якщо за кордоном з'являться хороші угоди".

Згідно з цією схемою, Японський банк міжнародного співробітництва (JBIC) отримує долари за низьким курсом зі спеціального рахунку уряду, де лежать валютні резерви на суму 1,27 трильйона доларів, і пропонує їх фірмам, які планують купівлю зарубіжних компаній і надійних енергетичних ресурсів.

JBIC досі надав кредити на суму близько 890 мільярдів єн компаніям, що уклали 15 подібних угод, і планує видати ще 410 млрд єн ще на 12 угод.

Уряд розраховує, що ця схема допоможе стримати зростання єни, оскільки інвестиції в закордонні компанії підвищують попит на долари.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!