Google і Apple претендують на патенти Kodak

Вівторок, 7 серпня 2012, 10:33

Виробник електроніки Apple і інтернет-компанія Google увійшли в число інвестиційних груп, що претендують на купівлю патентів виробника фотообладнання Eastman Kodak.

Про це передають "РИА новости" з посиланням на The Wall Street Joural.

Kodak знаходиться в процесі банкрутства і раніше її представники повідомляли, що значну частину боргів Kodak має намір виплатити за рахунок продажу свого патентного портфоліо.

Всього компанія розраховує продати з аукціоні 1,1 тисячі патентів - приблизно десяту частину свого портфоліо інтелектуальної власності.

Реклама:

Початок аукціону заплановано на 8 серпня.

За даними видання, Kodak отримала дві заявки на купівлю патентів від інвестиційних груп, в одну з яких увійшла Apple, а в іншу - Google.

Запропонована стартова сума становить близько 150-250 мільйонів доларів, повідомляють джерела видання.

У той же час, ціна, за яку Kodak в підсумку продасть патенти, може виявитися значно вищою первинної пропозиції.

Наприклад, канадський виробник мережевого устаткування Nortel продав рік тому шість тисяч своїх патентів за 4,5 мільярда доларів, хоча спочатку компанії пропонували лише 900 мільйонів доларів.

Примітно, що за патенти Nortel також боролися Google і консорціум компаній на чолі з Apple.

В результаті портфоліо інтелектуальної власності дісталося консорціуму, в який, крім Apple, входили Microsoft, RIM, Sony, EMC і Ericsson.

Компанія Eastman Kodak була заснована в 1892 році винахідником Джорджем Істменом і бізнесменом Генрі Стронгом і з тих пір займала провідні позиції у виробництві фотоапаратів і супутньої продукції.

У січні 2004 року компанія оголосила про закінчення виробництва плівкових камер (за винятком одноразових) в США, Канаді і Європі, але і до цього дня продовжує випуск фото-і кіноплівки.

У січні 2012 року компанія Kodak подала заяву до Федерального суду Нью-Йорка у справах про банкрутство (US Bankruptcy Court).

За 2011 рік компанія втратила близько 88% ринкової вартості і подачею заяви розписалася у нездатності розплачуватися з кредиторами.

Разом із заявою про швидке банкрутство Kodak оприлюднила плани з реструктуризації бізнесу, що, на думку керівництва, дозволить вести бізнес більш ефективно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: