"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фондовики просять Януковича підписати закон про депозитарну систему

Понеділок, 6 серпня 2012, 11:15

Учасники фондового ринку просять президента Віктора Януковича підписати закон про депозитарну систему.

Про це йдеться в листі, підписаному від імені асоціації "Українські фондові торговці" і Незалежної асоціації банків України (НАБУ), передають "Українські новини"

"Завдяки перспективі прийняття закону "Про депозитарну систему України" фондовий ринок фактично вперше отримав можливість централізації національної депозитарної, розрахункової та клірингової інфраструктури відповідно до найкращих світових практик", - сказано в листі.

У листі також зазначається, що на сьогодні відсутність у країні центрального депозитарію й надійної правової основи для функціонування систем клірингу й розрахунків розглядається міжнародним інвестиційним співтовариством як ознака недостатньо розвиненого й сильно ризикового фінансового ринку, що стримує залучення інвестицій у національну економіку через механізми фондового ринку.

Реклама:

"Учасники фондового ринку позитивно розглядають останні ініціативи НБУ й Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку щодо створення центрального депозитарію і введення універсальної, централізованої й контрольованої державою системи клірингу й розрахунків на базі розрахункового центру для обслуговування угод на фінансових ринках", - підкреслюється в листі.

Автори документа нагадують, що саме НБУ створив першу в Україні ефективну й надійну систему розрахунків із державних цінних паперів.

Вони також вважають, що саме наявність такої платіжної системи забезпечить постійний інтерес учасників ринку до цінних паперів держави.

Підписання вищевказаного закону, на думку учасників ринку, позитивно позначиться на розвитку фондового ринку України, ефективності його інфраструктури й посилить його роль у залученні інвестицій для розвитку національної економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: