У США виділили на вивчення безсмертя 5 мільйонів доларів

Субота, 4 серпня 2012, 16:57

Філософ, професор Каліфорнійського університету Мартін Фішер отримав грант у розмірі 5 млн доларів від Фонду Джона Темплтона на вивчення впливу віри людини в потойбічне життя на її поведінку.

Крім віри в потойбічне життя Фішер буде вивчати цілу низку питань, так чи інакше пов'язаних з безсмертям, серед яких - клінічна смерть, передає "Взгляд.ру".

"Люди думають про безсмертя протягом всієї історії. У нас є глибинна потреба з'ясувати, що ж відбувається з людиною після смерті", - наводить слова Фішера UCR Today.

Вчений підкреслює, що обговорення тем, пов'язаних з безсмертям, здебільшого велося на сторінках книг в стилі фентезі і наукової фантастики, а також в середовищі богословів в контексті віри в потойбічне життя, рай, пекло, чистилище і карму.

Реклама:

"Але ніхто не представив цілісний і стійкий погляд на безсмертя, що об'єднує науку, філософію і богослов'я", - констатував Фішер.

Як відзначили в Каліфорнійському університеті, дослідження Фішера викликає загальний інтерес і піддасть питання безсмертя ретельному аналізу, щоб відокремити факти від вигадки.

"Його робота буде служити посібником для обговорення безсмертя і людського досвіду майбутніми поколіннями. Ми дуже пишаємося тим, що він веде дослідження в настільки важливій галузі знань", - підкреслили в університеті.

Половина суми з п'ятимільйонного гранту піде на науково-дослідні проекти.

Грант також передбачає фінансування двох наукових конференцій за темою проекту.

Крім того, на ці гроші буде створено тематичний веб-сайт.

Після закінчення проекту буде видана книга з робочою назвою "Безсмертя і сенс смерті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: