Думка експерта: Прогноз прибутку Кернела може бути переглянутий

Четвер, 30 серпня 2012, 15:48

Виручка Кернела за 2012ФР (фінансовий рік: липень 2011-червень 2012 р.) виявилася на 6% нижче прогнозу компанії, однак збіглася з оцінкою Dragon Capital і консенсус-прогнозом агентства Bloomberg.

Показник EBITDA аналогічно виявився на рівні з очікуваннями і консенсус-прогнозом Bloomberg, коментує старший аналітик Dragon Capital Тамара Левченко.

"За чистоим прибутком остаточний показник відповідав нашій оцінці, але опинився на 8% нижче прогнозу компанії і консенсус-оцінки Bloomberg", - відзначила аналітик.

За словами Левченко, озвучені компанією більш песимістичні очікування на 2013ФР ( особливо, прогноз експорту зерна на рівні 2,1 млн т в порівнянні з нашою поточною оцінкою 3,3 млн т, яка включає експорт через російські порти), припускають значне погіршення прогнозу виручки на новий фінансовий рік.

Реклама:

У наступному сезоні Кернел намір переробити 2,6 млн тонн насіння соняшнику, що відповідає нашим очікуванням, однак висловлені компанією побоювання щодо посилення конкуренції та зниження рентабельності в даному сегменті можуть вплинути на перегляд компанією Dragon Capital прогнозу показників прибутковості на 2013ФР.

"На даний момент ми рекомендуємо продавати акції Кернела. Зараз папери компанії котируються з мультиплікатором Вартість Підприємства / EBITDA на 2012 р. у розмірі 7,4, що робить їх найбільш дорогими серед інших паперів українських емітентів-агрокомпаній, що котируються на біржі", - резюмувала Левченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!