"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-митники заявляють, що їхні посади начальство продало

П'ятниця, 3 серпня 2012, 17:14

55 колишніх співробітників Чернівецької обласної митниці заявляють про продаж посад в установі.

Про це сказано у їхньому зверненні, текст якого мають "Українські новини".

Автори повідомляють, що в січні були звільнені зі своїх посад, але довели незаконність цих звільнень у судах.

11 липня їм повідомили про поновлення на службі, а 12 липня - знову вручили наказ про звільнення за порушення присяги державного службовця.

Реклама:

Екс-співробітники митниці називають цю ситуацію свавіллям і пов'язують її з бажанням начальства позбутися неугодних працівників.

Вони також заявляють про отримання керівництвом коштів від людей, які обійняли їхні посади. "За приблизними цінами, які були сплачені тими, хто нас змінив, робота інспектора митниці сьогодні коштує 10-15 тис. євро", - сказано в документі.

Автори звернення також заявляють, що частина отриманих керівництвом обласної митниці коштів іде в центральну Митну службу.

"Після такого збору частина коштів направляється в столицю "подякувати" заступнику начальника Митниці Степану Дериволкову, який теж із цієї суми віддає зароблене начальнику Митної служби Ігорю Калєтніку", - стверджують вони.

Екс-співробітники зазначають, що в Чернівецькій митниці відбувається низка інших правопорушень, зокрема, беруться хабарі з водіїв за позачерговий пропуск автомобілів і незастосування до них окремих митних правил, причому сума негласного щоденного збору з великих постів може досягати 20-30 тис гривень.

"Ці факти й епізоди роботи Чернівецької митниці в такому режимі можуть бути доведені колишніми працівниками митниці з повною інформацією про транспортні засоби, а саме - номерними знаками авто, прізвищами і переліком товарів, які перетинали кордон України", - зазначається у зверненні.

Екс-митники передали своє звернення помічнику-консультанту депутата Верховної ради від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Соболєва Олегу Істратію і попросили його передати документ безпосередньо Соболєву, а також у контролюючі органи в самій Митниці.

29 липня Істратій направив документи Соболєву. Після цього, зі слів Істратія, на нього почали тиснути співробітники міліції за місцем роботи в Новоселицях Чернівецької області.

3 серпня Істратій передав документи екс-митників депутату від НУНС Геннадію Москалю, який обіцяв йому провести депутатське розслідування.

У березні 2011 року Львівська облрада закликала звільнити Калєтніка за нібито масове звільнення уродженців західного регіону і призначення посадовців із сумнівною репутацією з інших областей.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: