Курс євро підріс після спаду, але залишається під тиском

П'ятниця, 3 серпня 2012, 14:42

Євро залишається під тиском в п'ятницю після того, як Європейський Центробанк завдав валюті потужний удар, відмовившись негайно відновити викуп держоблігацій, щоб знизити вартість позикових коштів для Іспанії та Італії.

Гравці грошового ринку вважають, що тенденція євро до зниження збережеться, проте подальші втрати можуть бути невеликими найближчим часом, тому що трейдери пішли в боковик перед даними про ринок праці США, повідомляє агентство Reuters.

Євро подорожчав у п'ятницю на 0,17% - до 1,22 долара. Вчора він подешевшав майже на три центи до 1,21335 долара після того, як ЄЦБ заявив, що інтервенція відбудеться не раніше вересня і тільки якщо уряди змусять фонд допомоги єврозони приєднатися до ЄЦБ в покупці облігацій.

"Все життєво важливі рішення, здається, були відкладені до вересня. Але, враховуючи побоювання про фінансування Греції та Іспанії, ризик для фінансових ринків буде зростати з плином часу. Я просто хочу попросити регуляторів рухатися якомога швидше", - сказав Аяко Сера з Sumitomo Mitsui Trust Bank.

Реклама:

Євро також знаходиться під тиском відносно інших валют, тримаючись трохи вище рекордного мінімуму до австралійського долара, на рівні близько 1,1597 долара.

До єни єдина валюта піднялася на 0,06% - до 95,41 єни, що ненабагато вище 11,5-річного мінімуму 94,12 єни за євро, досягнутого в липні.

Доларовий індекс знизився на 0,19% - до 83,204, але він поки вище чотиритижневого мінімуму 82,198, зачепленого в четвер перед виступом Драгі.

По відношенню до єни долар стабільний на позначці 78,22 єни за долар, спустившись з максимуму четверга 78,54 єни. Однак розмови про можливу валютну інтервенцію Японії тримають єну під контролем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: