Білорусь обмежила імпорт української свинини

П'ятниця, 3 серпня 2012, 14:14

Бєларусь з 3 серпня ввела тимчасове обмеження на ввезення свинини із Запорізької області Україна через що виникла там спалаху африканської чуми свиней (АЧС).

Дане рішення було прийнято департаментом ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду країни, повідомляє портал "Дело".

"З метою недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Білорусі з 3 серпня вводяться тимчасові обмеження на ввезення в республіку і транзит по її території із Запорізької області Україна живих свиней, сперми кнурів, м'яса свинини і продуктів його переробки", - повідомили в департаменті.

До списку заборонених товарів зараховане і вживане обладнання для утримання, забою і оброблення свиней, кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, за винятком кормових добавок хімічного і мікробіологічного синтезу.

Реклама:

При цьому у відомстві зазначили, що також анулюються раніше видані дозволи на ввезення на територію країни зазначених вище товарів із цього регіону України.

Як відомо, глави ветслужб РФ, України і Білорусі на наступному тижні можуть обговорити заходи боротьби з африканською чумою свиней.

Падіж тварин від АЧС зафіксований в приватному господарстві одного із сіл Приморського району Запорізької області.

В осередку виникнення хвороби введений карантин, перекрита автомобільна дорога, що проходить через населений пункт, автотранспорт пущений в об'їзд.

До Запорізької області виїхала група фахівців для координації дій з ліквідації вогнища захворювання та недопущення подальшого розповсюдження збудника АЧС в інші регіони України.

Ймовірним джерелом інфекції в Україні вважають завезення відпочиваючими з Росії збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин).

Вакцини проти цього захворювання не існує.

Для життя людини це захворювання не становить загрози.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: