"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко заробить 64 мільйони на трамваях для Києва

Середа, 29 серпня 2012, 12:21

Місто Київ купить у підприємств, близьких до міністра економіки Петра Порошенка, трамваї з кондиціонерами та відеокамерами за 64 млн грн.

Про це повідомив сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

22 серпня КП "Київпастранс" за результатом тендеру уклало угоду з ДП "Автоскладальний завод №1" на постачання вагонів. Завод є дочірнім підрозділом ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс". Сума угоди склала 63,80 млн грн.

КП "Київпастранс" уперше купуватиме трамваї "Автоскладального заводу №1". До того постійним постачальником "Київпастрансу" був  ЗАТ "Київський завод електротранспорту", нагадує видання.

Реклама:

Пропозиція фірми "Богдана" не була найнижчою на конкурсних торгах. Дешевше на 200 тис грн пропонував трамваї "Київський завод електротранспорту". А дніпропетровське ТОВ "Доутранс" пропонувало вагони за 58,31 млн грн. Тим не менш, з невідомих причин переможцем було обрано дорожчу на 5,8 млн грн. пропозицію заводу "Богдан Моторс".

"Доутранс" вказував "Київпастрансу" на дискримінаційні умови. На думку компанії, "лише трамвайні вагони марки 84300М ВАТ "Белкомунмаш"  є трисекційними, довжиною понад 25 метрів, з долею низького рівня підлоги понад 75%, з трьома візками (два моторних та один підтримуючий)". На думку ТОВ, вимоги "Кївпастранса" виписані під одного учасника.

Однак "Київпастрансу" не задовольнив цю вимогу, посилаючись на те, що таким умовам відповідають також вагони виробництва російських та німецьких фірм.

Видання нагадує, що на початку цього року "Київпастранс" і корпорація "Богдан" підписали меморандум про співробітництво в рамках програми "Київський трамвай". Для цього був створений консорціум, до якого увійшли окрім "Богдану" білоруський виробник міського транспорту "Белкомунмаш" і компанія "Росукрелпром".

До кінця 2012 року Київ має отримати чотири трисекційні трамвайні вагони по 15,95 млн грн. Один трамвай розраховано на 60 місць для сидіння, і загалом може вмістити щонайменше 225 пасажирів.

Кожен вагон обладнано рампою для заїзду пасажирів на інвалідних кріслах, кондиціонерами, системою відеонаглядом (8 камер) та акумулятором, який дозволить трамваю у разі знеструмлення їздити ще впродовж години.

З урахуванням цієї закупівлі, Київ від початку року придбав 13 трамваїв на суму 112,51 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!