Запоріжжя випускає облігації

Середа, 29 серпня 2012, 10:04

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала випуски та проспекти емісій облігацій Запорізької міськради сумарно на 50 мільйонів гривень.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", це сталося у вівторок.

Інвесторам будуть запропоновані папери трьох серій: "L" - на 10 млн грн, "M" і "N" - по 20 млн грн. Вони будуть в обігу два, три і чотири роки відповідно.

Згідно з проспектом емісії облігацій, залучені кошти місто витратить на "реалізацію проектів капітального будівництва".

Реклама:

Рішення про випуск облігацій, ухвалене депутатами Запорізької міськради 23 лютого, передбачало, що максимальна ставка дохідності за ними не повинна перевищувати 18% річних. У проспекті емісії говориться, що ставка буде нижча, вона складе 17,4%, а виплата відсотків за паперами буде здійснюватися щоквартально.

Примітно, що розміщення облігацій планується провести всього за чотири дні - з 13 по 18 вересня, в той час як зазвичай для цього потрібно кілька місяців, а законодавство і зовсім дозволяє проводити продаж боргових паперів протягом року.

Ще в квітні агентство "IBI-Рейтинг", яке давно працює з Запоріжжям, присвоїло даними паперам рейтинг uaAA-.

Це не перше залучення коштів Запорізькою міською радою через випуск облігацій. У жовтні 2011 року були розміщені папери серій "I", "J" і "K" на 25 млн грн під 13,5% річних.

Одночасно Запоріжжя погасило облігації серії "G" на 25 млн грн, виплативши по них дохід у 748 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: