"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кернес: банк "лузера" Авакова не виконує зобов'язань

Вівторок, 28 серпня 2012, 19:58

Міський голова Харкова стверджує, що гроші з банку "Базис" перебувають за кордоном в особистих активах екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова.

Про це йдеться в заяві самого Геннадія Кернеса.

На його думку, банк не виконує фінансових зобов’язань перед клієнтами, а суми неповернених депозитів та невиплачених процентів складають мільйони.

"Банк "Базис" не виконує своїх зобов'язань перед машинобудівними гігантами - заводами "Турбоатом", "Світло шахтаря" та іншими підприємствами міста. "Базис" не виконує своїх зобов'язань перед вузами, які відкрили в цьому банку розрахункові рахунки, і тепер студенти не можуть отримати стипендію", - заявив Кернес.

Реклама:

"Гроші були виведені за кордон, де зараз, розкошуючи, перебуває Аваков. Сама опозиція оцінює стан свого улюбленого резидента Авакова приблизно в 200 мільйонів доларів. А чи не ті це гроші, які були виведені з банку "Базис" і афільованих з ним структур? І чи не на ці гроші вічно незадоволений Аваков побудував в Італії бізнес, яким так любить хизуватися?", - йдеться в заяві.

Кернес закликав Авакова повернути харків’янам їхні гроші.

Він також заявив, що не слід піднімати "істерику" навколо видання "Главное", оскільки наявність офісу "кишенькового ЗМІ" не може заважати роботі правоохоронців, які захищають інтереси громадян.

"Для інформації - видання "Главное" давно вже не сплачує оренду банку "Базис". Цей борг обчислюється сотнями тисяч гривень. І це в той час, коли страждають вкладники банку", - заявив він.

Кернес також висловив сподівання, що харків'яни на виборах віддадуть перевагу справжнім патріотам.

"..гроші Авакова, які він любить найбільше, властиві йому хизування, його цинізм, з яким він лягає і встає - все це ні що інше, як його портрет політичного лузера… Пане Аваков! Вас тут ніхто не любить і не вірить вам. Не вірите? Приїжджайте і переконайтеся!", - додав Кернес.

Як відомо, журналісти видання "Главное", в одному приміщенні з яким знаходиться банк "Базис" та компанія "Інвестор", заявили, що до них прийшли з обшуком та змусили покинути приміщення.

У свою чергу, екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков повідомив, що НБУ прийняло рішення про ліквідацію банку "Базис", а щодо керівництва банку порушено кримінальну справу.

Українська правда

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: