"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Війна Apple з Google все ближче - The New York Times

Вівторок, 28 серпня 2012, 11:15

"Справа Samsung" наближає битву Apple з Google.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The New York Times.

Як наголошується в повідомленні, попередній глава Apple Inc. Стів Джобс не соромився виразів, коли говорив про Android - мобільну операційну систему від Google, яка, на його думку, була надзвичайно схожа на операційну платформу iPhone.

Автору своєї біографії Вальтеру Ісааксону Джобс заявив, що Android був "вкрадений" і що він "бажає почати термоядерну війну в зв'язку з цим".

Однак до теперішнього часу Apple не починала війни з Google, принаймні, відкрито. Замість цього Apple влаштовувала судові суперечки з тими виробниками мобільних телефонів, які використовували Android в своїх продуктах.

Одним з таких виробників стала корейська компанія Samsung Electronics, яку суд США в п'ятницю зобов'язав виплатити американській компанії більше $1 млрд за порушення деяких патентів.

Тепер же вірогідність початку суперечки виникла і перед Google, яка дедалі активніше випускає власні пристрої завдяки покупці Motorola Mobility, або ж виступає як їх повноцінний розробник, що спостерігалося у випадку з планшетом Nexus 7.

В ході розгляду Samsung з Apple суд присяжних встановив, що розробки, які використовувалися в Android, є не просто плодом праці інженерів південнокорейської компанії, а порушують патентні права Apple - що потенційно змушує Google внести зміни у своє програмне забезпечення.

Однак війна з Google може зашкодити Apple. У браузері Safari від Apple використовується пошукове розширення від Google, а деякі популярні додатки, серед яких Gmail, пропонуються в App Store.

Пряма атака може змусити Google видалити це ПЗ з пристроїв Apple, що зробить їх менш привабливими для клієнтів.

Але такого роду відносини не зупиняли Apple в минулому. Наприклад, Samsung є провідним постачальником мікрочипів і екранів для iPhone від Apple.

Google вже дала зрозуміти, що має в своєму розпорядженні більш широкі можливості для боротьби з Apple, ніж такі компанії, як Samsung. Google належать кілька патентів на важливі розробки для iPhone, серед яких карти і система пошуку.

Незважаючи на це, мир між двома компаніями здається все більш нестійким. За словами інформованих джерел, юристи Google тісно співпрацюють з адвокатами виробників пристроїв, щоб захистити їх від суперечок з Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!