Хорошковського призначили відповідальним за місцеву владу

Понеділок, 27 серпня 2012, 20:30

Кабінет міністрів поклав на першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського координацію роботи із забезпечення взаємодії міністерств із місцевими органами виконавчої влади й органами місцевого самоврядування.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну №592 від 20 серпня, повідомляє агентство "Українські новини".

При цьому уряд вніс зміни в закріплення за міністерствами адміністративно-територіальних одиниць.

Зокрема, Міністерство інфраструктури відповідальне за Волинську, Донецьку, Миколаївську області й Київ.

Реклама:

Раніше Мінінфраструктури було відповідальне також за Львівську область, за яку відтепер відповідає Міністерство оборони.

Міністерство економічного розвитку й торгівлі, яке було відповідальне за Крим, Севастополь, Запорізьку, Харківську й Херсонську області, позбулося останніх двох, які тепер закріплені відповідно за Міністерством освіти і науки, молоді та спорту (яке раніше відповідало за Полтавську) і Міністерством охорони здоров'я.

При цьому МОЗ, що відповідало лише за Тернопільську область, тепер додатково відповідальне, крім Херсонської, і за Полтавську область.

За Сумську область, що раніше була закріплена за Антимонопольним комітетом, буде відповідати Міністерство закордонних справ.

За Міністерством соціальної політики, як і раніше, закріплені Кіровоградська, Рівненська, Хмельницька й Чернігівська області, за Міністерством аграрної політики й продовольства - Житомирська, за Міністерством надзвичайних ситуацій - Закарпатська, за Міністерством культури - Івано-Франківська області.

Також без змін залишилася відповідальність Міністерства внутрішніх справ за Київську область, Міністерства екології й природних ресурсів - за Одеську, Міністерства енергетики й вугільної промисловості - за Луганську й Чернівецьку, Міністерства юстиції - за Вінницьку, Міністерства фінансів - за Черкаську, а Міністерства регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства - за Дніпропетровську область.

Як повідомлялося, у серпні 2011 року Кабмін закріпив міністерства й інші центральні органи виконавчої влади за адміністративно-територіальними одиницями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: