"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов планує видобувати більше вугілля на своїх російських шахтах

Понеділок, 27 серпня 2012, 13:07

Енергохолдинг ДТЕК планує в 2014 році довести видобуток вугілля на придбаних у Ростовській області РФ підприємствах до 2 мільйонів тонн.

Про це повідомив "Інтерфаксу" директор з вуглевидобутку холдингу Андрій Смирнов.

Раніше повідомлялося, що в 2011 році шахтоуправління "Обухівська", ВАТ "Донський антрацит" і ТОВ "Сулінантраціт", куплені ДТЕК у 2012 році, сумарно добули 500 тисяч тонн. Таким чином, через два роки показник може зрости в 4 рази.

За словами Смирнова, збільшити виробництво планується за рахунок придбання 2-3 нових лавних комплексів і їх монтажу не пізніше першого кварталу 2013 року.

Реклама:

На його думку, основним стримуючим фактором нарощування видобутку може стати стан технологічного обладнання збагачувальної фабрики.

Тому вже в цьому році почнеться її реконструкція з метою відновлення проектної потужності 3 мільйонів тонн у 2014 році. "Це і є граничний показник обсягу виробництва, який ДТЕК встановив для цих (ростовських) активів", - додав представник холдингу.

Раніше повідомлялося, що в 2012-2016 роках ДТЕК має намір інвестувати в розвиток вугільних активів у Ростовській області $ 200-250 мільйонів.

Як відомо, ДТЕК належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: