Olympus продає свій "мобільний" підрозділ

Понеділок, 27 серпня 2012, 12:05

Компанія Olympus продає свій підрозділ з виробництва мобільних телефонів за $674 мільйона.

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на CyberSecurity, підрозділ iTX Corp перейде у власність японського інвестфонду Japan Industrial Partners.

Кошти, отримані в результаті продажу, будуть оформлені як разовий квартальний чистий прибуток Olympus.

Раніше сама Olympus купила ITX, після того як на стадії технологічного стартапу інвестувала в цю компанію кошти. Мобільним виробником ITX стала пізніше - приблизно на початку 2000-х років.

Реклама:

Зараз для Olympus продаж ITX є вимушеною мірою, але і вона лише частково дозволить виробнику закрити 1,7-мільярдну діру в бюджеті компанії.

Як відомо, в лютому колишній глава компанії Olympus Цуесі Кікукава і деякі її колишні топи заарештовані за підозрою в порушенні закону Японії про фінансові інструменти та біржи.

Сімдесятирічний Кікукава, який керував Olympus протягом десяти років, а також Хідео Ямада, який займав пост віце-президента і внутрішнього аудитора компанії, віце-президент компанії Хісасі Морі приховували втрати і здійснювали махінації з фінансовою звітністю.

На думку прокурорів, приховувати збитки виробнику фототехніки допомагав Акіо Накагава - і він також арештований. Крім того, були затримані колишній керівник венчурного фонду Olympus Нобумаса Йоко і два його співробітника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!