Google просила Samsung змінити дизайн гаджетів через схожість з продукцією Apple

Неділя, 26 серпня 2012, 17:06

Компанія Google просила південнокорейського виробника Samsung змінити дизайн його продуктів, щоб вони менше походили на гаджети американської компанії Apple.

Про це повідомив агентству Bloomberg голова колегії присяжних Велвін Хоган, яка розглядала патентну суперечку Apple і Samsung, передають "Ведомости".

За словами Хогана, в ході розгляду справи присяжні вивчили електронну переписку співробітників Samsung і виявили лист (від 2010 року), в якому говорилося, що менеджери Google просили Samsung змінити дизайн смартфонів і планшетів на базі Google Android, над якими працювала компанія, через їх помітну схожість з продукцією Apple.

Хоган зазначив, що саме це і стало вирішальним у питанні, чи було копіювання Apple з боку Samsung умисним чи ні.

Реклама:

 24 серпня суд присяжних в Каліфорнії встановив, що південнокорейська компанія Samsung навмисне скопіювала дизайн і технології мобільних пристроїв iPhone і iPad при виробництві своїх продуктів Galaxy і Galaxy Tab, тим самим порушивши шість патентів американського виробника Apple.

В якості відшкодування збитку суд зобов'язав Samsung виплатити конкуренту 1,05 млрд доларів.

Суд також відхилив претензії Samsung, яка звинувачувала Apple в копіюванні п'яти розроблених південнокорейцями технологій.

Таким чином, Samsung залишилася без компенсації збитку, який вона оцінювала в 400 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: