"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Активісти Greenpeace захопили бурову "Газпрому" в Арктиці

П'ятниця, 24 серпня 2012, 15:07

Активісти Greenpeace зранку 24 серпня піднялися на борт бурової платформи "Прирозломна" в Печорському морі, яка належить компанії "Газпром".

Як ідеться у заяві екологічного руху, працівники бурової зустріли активістів, зокрема виконавчого директора Greenpeace International Кумі Найда, холодним душем з пожежних брандспойтів, але це лише ненадовго зупинило екологів, передає ТСН.

В результаті вони розташувалися на платформі, встановили там свої намети і розтягнули банери із закликами зупинити нафтове буріння в Арктиці.

Вони підняли на борт необхідний запас харчування та одягу, щоб затриматися на платформі надовго.

Реклама:

"У необхідній документації для запуску платформи ідеться, що ймовірність терористичної загрози вкрай низька, оскільки об'єкт розташований далеко від інфраструктури. У реальності платформа не була готова до візиту "гостей", - зазначили в Greenpeace.

За словами одного з активістів, після захоплення співробітники бурової намагалися викликати на допомогу служби берегової охорони, внутрішню службу безпеки компанії "Газпром Нефть Шельф", "начебто навіть у ФСБ дзвонили, але безуспішно".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!