"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні найбільше пільг отримують багатії

П'ятниця, 24 серпня 2012, 11:34

Найбільше соціальних пільг в Україні отримують заможні громадяни.

Про це заявила завідуюча відділу дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"10% найбідніших від системи пільг мають 2%, а 10% найбагатших – 22%. На десять груп розбито все населення: від найбіднішого до найбагатшого. Якщо взяти цю криву, то вона від кожної наступної групи зростає, тобто чим багатша людина, тим більше вона має від системи соціальних пільг", - заявила Черенько.

Вона підкреслила, що практично у кожному другому українському домогосподарстві сьогодні проживає хоча б один пільговик, який користується принаймні однією пільгою.

Реклама:

Черенько також повідомила, що в Україні не більше 5% громадян живуть на рівні середнього класу європейських країн.

За її словами, фахівцям складно сказати, скільки в Україні офіційно зареєстровано багатих людей, бо податкова не оприлюднює інформацію про доходи людей, однак виділяють структуру населення за соціальним статусом.

"І виділяють 5% "верхніх" у цій структурі. Це люди, які мають принципові відмінності за всіма характеристиками свого життя. Це ті люди, яких можна порівняти, мабуть, з європейським середнім класом. Вони можуть собі дозволити відпочинок, який притаманний більшості європейських сімей, де є працюючі, тобто впевнених у завтрашньому дні сімей", - сказала Черенько.

Решта населення за своїм соціальним статусом, за її словами, трохи відрізняється одне від іншого, але живуть приблизно за одними й тими ж самими стандартами життя.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: