"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іспанія веде з єврозоною переговори про допомогу

П'ятниця, 24 серпня 2012, 10:01

Іспанія веде переговори з партнерами по єврозоні про умови надання їй допомоги для зниження вартості позикових коштів, однак країна ще не прийняла остаточного рішення про запит.

Про це повідомили 23 серпня джерела з єврозони, передає Reuters.

Найкращий варіант, який обговорюється, - це купівля боргу Іспанії Європейським фондом фінансової стабільності на первинних аукціонах, а потім інтервенція Європейського центробанку на вторинний ринок з метою знизити прибутковість паперів.

У переговорах, які почалися кілька тижнів тому, не обговорюються конкретні суми допомоги, сказало одне з джерел.

Реклама:

Інше джерело було більш обережне. Воно сказало, що нічого конкретного з приводу допомоги Іспанії поки не з'явилося.

Кабінет прем'єр-міністра Іспанії відмовився від коментарів. Представник міністерства економіки сказала, що позиція Іспанії не змінилася і країна не буде приймати ніяких рішень до наступного засідання керуючої ради ЄЦБ 6 вересня, так як хоче дізнатися, як банк планує проводити інтервенцію.

У серпні прем'єр-міністр Маріано Рахой впритул підійшов до того, щоб попросити Євросоюз про допомогу, але сказав, що спочатку повинен дізнатися, на яких умовах ця допомога буде надаватися і яку форму прийме.

"Переговори почалися і йдуть повним ходом. Прямо зараз кращий вибір, той, що активно обговорюється, - це купівля EFSF облігацій на первинному ринку і купівля ЄЦБ облігацій на вторинному ринку", - сказало одне із джерел на умовах анонімності.

Офіційного оголошення не буде щонайменше до 12 вересня, але після цього ситуація може розвиватися швидко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: