"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через статистику на ринку праці США

П'ятниця, 24 серпня 2012, 09:39

Світові ціни на нафту зменшуються 24 серпня на статистиці з кількості заявок на допомогу з безробіття в США за минулий тиждень, а також в очікуванні зустрічей прем'єра Греції Антоніса Самараса з главами Німеччини і Франції.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

На ранок 24 серпня вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI опустилася на 0,49 долара, або на 0,51%, - до 95,78 долара за барель.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,34 долара, або на 0,3%, - до 114,67 долара за барель.

Реклама:

Кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень, що завершився 18 серпня, зросла на 4 тисячі і становила 372 тис при прогнозі зменшення на одну тисячу.

З обережністю учасники торгів чекають підсумків зустрічі Самараса з канцлером ФРН Ангелою Меркель 24 серпня і з президентом Франції Франсуа Олланд 25 серпня.

"Ці події є джерелом певного ризику для ринків", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер, цитований агентством Bloomberg.

Напередодні Меркель і Олланд закликали Афіни виконувати свої зобов'язання щодо масштабних реформ.

При цьому Меркель додала, що Німеччина буде чекати доповіді "трійки" міжнародних посередників, перш ніж приймати будь-які подальші рішення.

Як очікується, "трійка" оприлюднить свою доповідь у вересні.

Олланд, в свою чергу, заявив, що виступає за збереження Греції в єврозоні, але підкреслив, що греки повинні докласти необхідних зусиль для того, щоб досягти цієї мети.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!