Іспанія врегулює згортання діяльності проблемних банків

Четвер, 23 серпня 2012, 20:06

Іспанія створює схему згортання діяльності проблемних банків.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Обговорюваний законопроект передбачає надання іспанському регулятору повноважень на закриття банків, які є нежиттєздатними або при наявності ризику того, що банк стане нежиттєздатним, а реструктуризація йому не допоможе, відзначив співрозмовник.

Як відомо, умови виділення Іспанії 100 млрд євро для підтримки банківського сектора вимагають від уряду позначити, яким чином воно планує справлятися з проблемними банками, щоб захистити депозити клієнтів і обмежити навантаження на платників податків.

Реклама:

"Уряду Іспанії не варто виключати ніяких результатів, коли справа стосується вирішення проблем банківського сектора. Було помилкою дотримуватися ілюзії, що можна обійтися без радикального скорочення числа і розмірів іспанських банків", - відзначає аналітик Legal & General Investment Management Ltd. в Лондоні Георг Гродзкі.

В рамках обговорюваних умов регулятори зможуть продати проблемний банк або перевести його бізнес в так званий "банк-санатор", який продасть отримані активи протягом п'яти років, відзначив співрозмовник.

Уряд уповноважить власний стабілізаційний фонд FROB займатися згортанням діяльності банків, які є, на його думку, нежиттєздатними.

Для цього не обов'язково буде потрібно "дозвіл" банку, у разі, якщо його проблеми загрожують стабільності фінансової системи в цілому, додав співрозмовник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: