"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газпром хоче розвивати ГТС у Білорусі

Четвер, 23 серпня 2012, 18:37

ВАТ "Газпром" планує розвивати газотранспортну систему в Білорусі і збільшувати обсяги зберігання в підземних сховищах газу країни.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє агентство "Прайм".

"Нас цікавить розвиток газотранспортної системи в Білорусі та обсягів підземного зберігання газу. Ми розуміємо, що, маючи перспективи збільшення поставок газу в Європу, мають опрацьовувати всі можливості білоруської ділянки", - сказав Міллер.

Він зазначив, що "Газпром" повинен працювати, відштовхуючись від потреб і від зростання об'єму споживання газу, а також орієнтуватися на споживача.

Реклама:

"Головне наше завдання - задовольнити всіх споживачів республіки. Це стосується населення, комунально-побутових об'єктів, суб'єктів енергетики, тобто, практично всіх галузей", - сказав Міллер.

Він також повідомив, що "Газпром" розглядає питання підвищення надійності газопостачання та розвитку підземних сховищ газу, то є питання, які стосуються добового відбору в першу чергу пікових режимів в січні-лютому.

Міллер також повідомив, що у "Газпрому" є можливість збільшення потужностей підземного зберігання газу у водоносних і сольових шарах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: