Євро дорожчає в очікуванні дій від США і Китаю

Четвер, 23 серпня 2012, 15:59

Курс євро щодо долара виріс у четвер до максимуму майже за сім тижнів на очікуваннях, що Федеральна резервна система США і Народний банк Китаю здійснять нові кроки, спрямовані на стимулювання економічного зростання.

Євро до долара торгується в четвер вдень на рівні 1,2553 долара у порівнянні з 1,2529 долара за євро на закриття ринку в середу, повідомляє агентство Bloomberg.

В ході торгів євро дорожчав до 1,2572 долара, що є максимумом з 4 липня.

Вартість європейської валюти до японської склала 98,70 єни проти 98,45 єни за євро за підсумками попередніх торгів.

Реклама:

Долар торгується на рівні 78,63 єни в порівнянні з 78,58 єни за долар за результатами сесії 22 серпня.

Глава Федерального резервного банку Чикаго Чарльз Еванс в черговий раз закликав світові центробанки почати нові заходи підтримки світової економіки.

Опублікований у середу протокол останнього засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) американського Центробанку вказує на те, що, за оцінками ФРС, нове пом'якшення грошово-кредитної політики буде потрібно економіці США "досить скоро".

Глава НБК Чжоу Сяочуань заявив, що корекція базових процентних ставок і нормативних вимог до капіталу банків як і раніше можлива.

Через РЕПО китайський ЦБ влив у фінансову систему країни в серед 220 млрд юанів (34,6 млрд доларів).

"Центральні банки друкують гроші як божевільні, що позитивно для ризикованих активів. Федрезерв досить ясно дав зрозуміти, що збирається зробити додаткові кроки, і це підтримує євро, але негативно для долара", - відзначив аналітик Citigroup Inc. Джеремі Хейл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: