ЄЦБ може встановити орієнтир прибутковості боргів єврозони

Четвер, 23 серпня 2012, 12:50

Європейський Центробанк (ЄЦБ) подумує про встановлення цільового рівня для процентних ставок за борговими паперами в рамках програми скупки держоблігацій, не розголошуючи при цьому самого рівня.

Про повідомили джерела в Центробанку 23 серпня, пише Reuters.

ЄЦБ розглядає встановлення цільового рівня в якості одного з варіантів, але рішення не буде ухвалене до засідання 6 вересня, повідомило джерело.

Цільовий рівень також може бути гнучким.

Реклама:

Ще одне джерело підтвердило, що рішення не буде прийнято до засідання ЄЦБ, але виключати таку можливість не можна.

Раніше в цьому місяці глава ЄЦБ повідомив, що банк може відновити програму скупки держоблігацій, щоб скоротити вартість запозичень для Італії та Іспанії.

Коментарі голови ЄЦБ викликали тривале ралі на світових ринках.

У неділю німецька газета Spiegel повідомила, що ЄЦБ вирішить у вересні, чи встановлювати цільові рівні для прибутковості, або страховки прибутковості держоблігацій.

Німецька газета Die Welt, цитуючи кілька джерел, близьких до ЄЦБ, повідомила, що одним з варіантів буде зберегти орієнтир у секреті.

Якщо банк вирішить не оголошувати ставки, це внесе елемент сюрпризу і ускладнить завдання інвесторів, що намагаються передбачити рішення банку.

Представник ЄЦБ заявив, що повідомлення, що опубліковані в газетах, зовсім невірні, так як ніяких рішень ще не було прийнято.

Драгі повідомив раніше в цьому місяці, що скупка держоблігацій буде проходити тільки, якщо уряди офіційно запросять допомогу в єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: