Google створює підрозділ з аудиту безпеки продуктів

Четвер, 23 серпня 2012, 12:32

Google збирається створити підрозділ з контролю безпеки.

За останній час Google все частіше потрапляє під вогонь критики за свої методи роботи з персональними даними, а також за неоднознану політику компанії в області збору інформації, пише CyberSecurity.

Буквально нещодавно інтернет-гігант врегулював претензії з боку американської Федеральної комісії з торгівлі, заплативши за несанкціонований збір даних 22,5 млн доларів.

Через всі ці події, компанія оголосила про створення так званої команди швидкого реагування Google Red Team, яка буде в режимі реального часу вирішувати питання, пов'язані з приватністю даних, а також прайвісі-ризиками для корпоративних і приватних користувачів, що працюють з продуктами компанії.

Реклама:

Незалежні експерти з інформаційної безпеки кажуть, що сама концепція групи швидкого реагування є для сьогоднішнього ринку унікальною.

Для Google рішення про створення Red Team - вимушений захід, оскільки компанія занадто часто стає мішенню для критики з боку захисників приватного життя і заходів щодо забезпечення конфіденційності.

Також в Google розповіли про введення в штат такої одиниці, як Data Privacy Engineer, завдання якого входить забезпечення відповідності продуктів інтернет-компанії найвищим стандартам у галузі захисту інформації користувачів.

Організаційно, як новий підрозділ, так і інженери з безпеки даних будуть незалежні від всіх продуктів компанії і не будуть входити в якийсь продуктовий напрямок.

У вимозі до кандидатів на посаду Data Privacy Engineer сказано, що вони повинні володіти широкими знаннями в області функціонування сучасних браузерів, мати досвід роботи з корпоративними бізнес-процесами в області безпеки інформації і володіти рядом інших навичок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: