У Прикарпатську резиденцію Януковича закопають ще 30 мільйонів

Четвер, 23 серпня 2012, 11:41

Президентську резиденцію "Синьогора", що на вул. Зарічна в с.Гута (Богородчанський район) покращать ще на 30, 07 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації уклало угоду з ТОВ "УНР ПІБ"  на додаткові роботи по будівництву гостьового будинку в резиденції "Синьогора".

Вартість додаткових робіт майже вдвічі перевищує вартість первісної угоди на будівництво гостьового будинку 17,30 мільйона гривень. В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що додаткові будівельні роботи не були включені у початковий проект, але стали необхідними через непередбачувані обставини.

Реклама:

Жодних пояснень щодо "непередбачуваних обставин" та переліку додаткових робіт в обґрунтуванні закупівлі немає.

Київська компанія "УНР ПІБ" Андрія Бондарця та Володимира Простітова була обрана генпідрядником розбудови президентської резиденції в Прикарпатті в серпні минулого року за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника".

З серпня 2011 року фірма зі статутним капіталом 34 тисячі гривень отримала підряди на розбудову "Синьогори" на 133,33 мільйона гривень – 85,97 мільйона гривень на реконструкцію головного корпусу резиденції з інженерним блоком та 47,37 мільйона гривень на гостьовий будинок.

Окрім цього ДО "Резиденція "Синьогора" за 54,03 мільйона гривень наймало підприємство "Гарант" Львівської обласної організації УТОГ для реконструкції інженерних мереж.

Відтак загальна вартість робіт по реконструкції "Синьогори" за час правління президента Віктора Януковича склала 187,36 мільйона гривень.

Як відомо, у серпні 2011 року Державне управління справами також розпочало реконструкцію державних резиденцій в Форосі та Масандрі. Упродовж року на розбудову кримських резиденцій №№ 3, 6, 8, 9 і 10 укладено угоди на 342,67 мільйона гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!