Керівники Харківщини стурбовані ймовірністю подорожчання хліба

Четвер, 23 серпня 2012, 09:37

Харківська область шукає можливість непідвищення вартості хліба соціальних сортів протягом маркетингового року.

Про це заявив заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, коментуючи прогнози про можливість зростання цін на соціальні сорти хліба, передає УНІАН.

За словами Сапронова, в Харківській області за добу випускається 390 тонн хліба і хлібобулочних виробів, з яких близько 60% - це соціальні сорти хліба, ціна на які не змінювалася з 2010 року.

Заступник голови ОДА повідомив, що Харківська обласна адміністрація веде переговори з Аграрним фондом України та Мінагропродом, щоб із 117 тисяч тонн продовольчої пшениці врожаю 2011 року, які зберігаються на елеваторах області і належать фонду, 60 тисяч тонн були залишені для регіонального запасу зерна області за ціною врожаю 2011 року.

Реклама:

"Тоді ціна на хліб і хлібобулочні вироби соціальних сортів не підвищиться ні на копійку мінімум до початку наступного маркетингового року, а значить до 1 вересня 2013 року", - висловив переконання Сапронов.

Як повідомлялося, 8 серпня українські експерти озвучили прогноз, що підвищення цін на продукти харчування на тлі аномально спекотного літа і скорочення врожаю основних продовольчих культур може відбутися восени - після парламентських виборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: