IBM купує компанію-виробника твердотільних накопичувачів

Середа, 22 серпня 2012, 20:02

Корпорація IBM (США) уклала угоду про придбання компанії Texas Memory Systems (TMS, США), провідного розробника високопродуктивних рішень для зберігання даних на основі флеш-пам'яті.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу корпорації IBM.

Фінансові умови угоди не розголошуються.

Компанія Texas Memory Systems, заснована в 1978 році, займається розробкою і продажем рішень твердотільної пам'яті.

Реклама:

На відміну від жорстких дисків, які використовують обертові магнітні диски і механічні маніпулятори, твердотільні системи являють собою високошвидкісні рішення для зберігання даних на основі флеш-пам'яті або RAM-пам'яті, які можуть забезпечити значно вищу продуктивність і швидкість доступу до даних, споживаючи при цьому менше електроенергії.

Як зазначив генеральний менеджер підрозділу IBM Systems Storage and Networking Брайан Трусковскі, стратегія і портфель рішень TMS "чудово узгоджуються з нашою концепцією Smarter Computing (розумного зберігання даних)", даючи клієнтам можливість досягти більш високої продуктивності та ефективності за менших витрат.

При цьому технології твердотільної пам'яті є одним із найважливіших елементів нової концепції Smarter Storage, яка охоплює проектування і розгортання інфраструктур зберігання, а також служить частиною комплексного підходу, який використовує флеш-пам'ять в поєднанні з дисковими і стрічковими накопичувачами для вирішення складних завдань, пов'язаних із зберіганням інформації .

Згідно з прогнозом IDC, сумарна ємність твердотільних рішень для зберігання даних, поставлених великим корпоративним клієнтам, значно зросте, досягнувши майже 3 екзабайт до 2016 року.

Після закриття угоди придбання IBM планує продовжити підтримку існуючого портфеля рішень TMS і займеться його подальшим розвитком.

Надалі технології TMS будуть інтегровані в різні рішення IBM, включаючи системи зберігання даних, сервери, програмне забезпечення та експертні системи PureSystems.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: