У Порошенка хочуть вивести 16 військових підприємств з-під дії закону про держзакупівлі

Середа, 22 серпня 2012, 19:24

Міністерство економрозвитку сформувало список із 16 великих підприємств оборонно-промислового комплексу, які відомство пропонує вивести з-під закону про держзакупівлі відповідно до ухвалених у червні 2012 року поправок, що допускає скасування закупівель товарів, робіт і послуг підприємствами ОПК без тендерів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на текст проекту постанови Кабінету міністрів.

До списку, зокрема, увійшли держпідприємство "Антонов", Завод ім.Малишева, Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім.Івченко, Харківський машинобудівний завод "ФЕД", Херсонський держзавод "Паллада", Феодосійська суднобудівна компанія "Море", Конструкторське бюро ім.Янгеля і "Південмаш".

У підготовленому Мінекономрозвитку переліку також присутні Севастопольське авіапідприємство, Львівський бронетанковий завод, Запорізький автомобільний ремонтний завод, Луцький ремонтний завод "Мотор", Феодосійський судномеханічний завод, Об'єднання "Комунар", Київський завод автоматики ім.Петровського та Павлоградський хімічний завод.

Реклама:

Як відомо, поширення закону про держзакупівлі на підприємства ОПК критикували в оборонному секторі з моменту його введення в дію у 2010 році.

Виконання закону супроводжувалося численними колективними та персональними зверненнями директорату ОПК до вищих органів законодавчої та виконавчої влади з проханнями та вимогами про негайне внесення змін до закону.

Згідно з оприлюдненими на початку року Міноборони даними, у 2012 році держоборонзамовлення по лінії військового відомства становитиме 1,47 млрд гривень, що вчетверо більше порівняно з 2011 роком.

За даними держкомпанії "Укрспецекспорт", виручка держкомпанії та її дочок від експортно-імпортних операцій у 2011 році становила 1,005 млрд доларів, що на 5,2% більше ніж у 2010 році.

Портфель замовлень ДК "Укрспецекспорт" та її дочірніх підприємств на найближчі три-п’ять років, за даними держкомпанії, оцінюється у понад 5 млрд доларів.

Україна постачає продукцію і послуги військового та спеціального призначення до понад 70 країн світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: