Відтепер землю в Україні продаватимуть по-новому

Середа, 22 серпня 2012, 18:34

Набув чинності закон № 5077-VI про внесення змін до Земельного кодексу (щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону).

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Державного агентства земельних ресурсів.

Закон встановлює, що земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди земельної ділянки з учасником земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку або високу плату за користування ним, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.

Документ також передбачає, що продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них повинна здійснюватися виключно на земельних торгах.

Реклама:

Крім того, продаж земельних ділянок приватної власності або прав на них на земельних торгах може регулюватися положеннями чинного Земельного кодексу, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до закону, укладений договір купівлі-продажу земельної ділянки нотаріально посвідчується, а право на земельну ділянку, придбане за результатами проведення аукціону, підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному законом.

Порядок проведення аукціонів буде затверджувати Кабінет міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: